סלט דלעות וגזרים צלויים של ורד
סלט דלעות וגזרים צלויים של ורד
רכיבים:
3 גזרים
300 גרם דלעת
3 שיני שום
כף סילאן
כף בלסמי
אופן ההכנה:
לבשל גזרים שלמים במים עד לריכוך אבל, שיישארו עדיין פריכים.
לקלף. לחתוך לקוביות קטנות.
לחמם תנור ל 190 מעלות טורבו.
לקלף ולחתוך דלעת (300 גרם בערך) או 2 דלוריות,לקוביות גדולות יותר. בערך 2-3 סמ.
לשים בקערה ולערבב עם 3 שיני שום כתושות,2 כפות סילאן וכף בלסמי.
לשים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.לאפות עד לריכוך קל אך שיישמרו על הצורה.
לצנן.
לערבב את קוביות הגזר עם הדלעות.
להוסיף עוד 3 שיני שום קטנות כתושות.
כף סילאן.
ניתן להוסיף ממש לקראת סוף האפייה של הדלעות את קוביות הגזר לאותה התבנית. רק להשחמה קלה.
להגיש קר.
כיצד נתייחס?
כל 200 גרם גזר נתייחס כמנת פחמימה.
דלעת = ירק שניתן לשלב חופשי בגדר ההגיון בזמן ארוחה.
